Odnosi s javnošću, mediji, image, itd.
PRO.PR @ HERMES
INDEX
Nema zapisa.
Brojač posjeta
17327
Blog
petak, srpanj 20, 2007

Postoji tehnologija i znanje određenih profesionalaca koja mogu biti efikasno upotrebljena za rano upozoravanje odnosno pravovremeno reagiranje u slučaju kriza.I to kako interno (zaposlenici) tako i eksterno (dionici, poslovni partneri, mediji, uprava, okolina,etc.). Znači: NEMA VIŠE opravdane ISPRIKE kako se nije ništa moglo učiniti za pravovremenim i trenutnim obavještavanjem zainteresiranih strana.
Sustav ili sistem se može ciljano nadograđivati i usmjeravati prema svim stranama kako nitko ne bi bio uskraćen za pravovremenom i točnom informacijom te kako niti jedna od tih strana ne bi pretrpjela štetu.
Odgovorne osobe (direktori, predsjednici Uprava, djelatnici Vlade, ministarstava i lokalnih uprava, itd.) bi se mogli zapitati kakve oni veze i odgovornosti imaju prema mogućim kriznim situacijama i neadekvatnim ili nikakvim komunikacijskim prevencijama na iste. Odgovoriti im može svaki student prava (i to prve godine). Ako organizacija (odnosno osoba koja je odgovorna – direktor ili već prema internoj  hijerarhiji) ili pojedinac imaju pravnu odgovornost ili suodgovornost odgovarat će prema nadležnom zakonu ili propisu. Znači, ukoliko poduzmete sve moguće predradnje kako bi uklonili, smanjili ili pridonijeli smanjenju eventualne štete prema bilo kome vaša odgovornost se smanjuje odnosno uzima vam se kao olakotna okolnost. Kako pred nadležnim sudom tako i pred sudom javnosti. A potonji je najrigorozniji.


pro-pr @ 10:30 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare